Deelnemers over de training:

 .

Ik heb geleerd hoe verstrekkend de gevolgen zijn van een seksverslaving en het heeft mij ertoe aangezet om bepaalde stappen te zetten en grenzen te stellen. (deelnemer training 'Dealen met een seksverslaafde')

Ik ben dankbaar dat dit onderwerp er voor ons is om echt handvatten te krijgen om voor onszelf te zorgen. (deelnemer training 'Een sterkere ik')

Meer reacties van deelnemers 'Dealen met een seksverslaafde'
Meer reactie van deelnemers 'Een sterkere ik' 

 

Trainingen voor partners van (ex)seksverslaafden

Als je partner porno- of seksverslaafd is (geweest) ga je als vrouw door een moeilijk traject heen. Veel vrouwen lopen daarin vast en weten niet hoe ze verder moeten. Lotgenotencontact alleen is dan niet voldoende en therapie is voor een steeds groter deel van deze groep vrouwen moeilijker te bekostigen. Daarom organiseren wij één of twee keer per jaar trainingsdagen.


Trainingen april 2019

Op zaterdag 20 april organiseerden wij de trainingen 'Dealen met een seksverslaafde' en 'Een sterkere ik'.

De training 'Dealen met een seksverslaafde' wordt gegeven door therapeuten Wilbert Weerd en Jantine Stam (Dichterbij Herstel). Tijdens deze training 'Dealen met een seksverslaafde' is er uitgebreide aandacht voor de individuele situaties van de deelnemers en kijk je persoonlijk advies en nieuwe inzichten. De training begint daarom met het delen van elkaars verhalen en het inventariseren van de vragen en behoeften die er zijn. Aan de hand daarvan wordt theoretische uitleg gegeven. Bijvoorbeeld over de onderwerpen: Hoe stel ik gezonde grenzen? Wat zijn oorzaken en gevolgen van seksverslaving? Welke interactiepatronen zijn er in onze relatie? Wat moet ik doen als mijn partner niet kan of wil breken met zijn verslaving? 

Eén van de vrouwen die op 20 april deelnam aan deze training schreef daarover:

Ik heb de training als zeer verrijkend ervaren. Het was ondanks de vele heftige verhalen van iedereen toch heel mooi om zo je diepste gevoelens met elkaar te delen. Wat ik zelf heel prettig vond is dat er met deze training echt tijd is om even op je persoonlijke situatie in te zoomen. Ik heb nu meer inzicht gekregen in mijn situatie. Begrijp ook beter waarom ik reageer zoals ik reageer. Ook veel geleerd van de verhalen van de andere deelneemsters en de feedback die zij kregen. Ik had veel om te overdenken op weg terug naar huis. Kortom een zeer waardevolle dag die echt om is gevlogen. Had achteraf nog wel veel meer willen vragen. Maar voor we het wisten was het al 4 uur. Ik vond de trainers heel kundig en inlevend. Erg knap hoe snel Wilbert de situaties in beeld heeft en hier praktische tips voor heeft. Hij vertelt er dan ook nog even bij hoe je je dan nu waarschijnlijk voelt. Wat dan nog klopt ook.

Meer reacties van deelnemers lees je hier.

De training 'Een sterkere ik' werd gegeven door Barbara Wolff (Samen in praktijk). Tijdens deze training leerden deelnemers zichzelf beter kennen. Ze ontdekten wat gezonde zelfliefde en identiteit is, en wat behoeften en leerpunten zijn om te groeien naar een 'sterkere ik'. 

Reacties van deelnemers lees je hier binnenkort.


Volgende training

In november hopen we deze trainingen opnieuw te geven. Wanneer deze zullen plaatsvinden, is op dit moment nog niet bekend. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur ons dan een mail.

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter