Reacties deelnemers echtparendagen

"Het mooie vond ik dat de meeste mensen die ik gesproken hebt toch voor hun huwelijk gaan ...en erin geloven dat er een weg van herstel is. "

"Deze dag was voor mij een aanmoediging om me echt toe te wijden aan mijn vrouw en kinderen. "

"Super dat deze dagen bestaan! En dat we handvaten kregen. Het is een verdrietig onderwerp maar fijn dat wij ook hoop kregen. "

Lees meer reacties

Reacties deelnemers echtparendagen

Na afloop van elke echtparendag vragen we aan deelnemende echtparen om hun reactie. Met hun toestemming delen we een aantal van de reacties die we binnenkregen:  

Het mooie vond ik dat de meeste mensen die ik gesproken hebt toch voor hun huwelijk gaan ...en erin geloven dat er een weg van herstel is. Wat ik meeneem van deze dag, is dat het een strijd was ...is en blijft ...maar ook de hoop en het herstel...dat we een God hebben in de hemel die alles weet en ziet. (vrouw, eerste keer, echtparendag mei 2016)

Het was een goede dag. Van tevoren had ik geen idee hoe zo'n dag zou verlopen. Hoe gaat dat met al die echtparen, met hun gevoelens? En wat zal mijn man ervan vinden? Wat ik erg fijn vond was de rust, integriteit, duidelijkheid van programma's. Eigenlijk voelde ik me gelijk al behoorlijk op mijn gemak, omdat ik voelde: het is goed, het paste bij mij, omdat ik me zonder dat ik iets zou zeggen, toch begrepen voelde. (vrouw, eerste keer, echtparendag mei 2016)

Deze dag gaf mij veel herkenning, was bemoedigend en intensief. Wat ik meeneem is dat ik geen druk moet leggen op mezelf of mijn man en dat ik de verschillen moet accepteren die er zijn. (vrouw, 2e keer, echtparendag mei 2016)

Ik vond de dag leerzaam en intensief. Deze dag was voor mij een aanmoediging om me echt toe te wijden aan mijn vrouw en kinderen (man, 2e keer, echtparendag mei 2016)

Het was verbindend/samenbindend (zowel tussen ons samen als ook met andere stellen), bemoedigend, leerzaam, hoopgevend dat zoveel andere echtparen knokken voor herstel, heel goed verzorgd!, warm (sfeer). (echtpaar, 2e keer, echtparendag mei 2016)

Het was steunend, helpend, motiverend, openheid gevend. We zijn dichter bij elkaar gekomen! (vrouw, eerste keer, echtparendag mei 2016)

Het was goed! Het was confronterend,leerzaam. Liefde van GOD en echtgenoot ervaren (man, eerste keer, echtparendag mei 2016)

Heel fijn, leerzaam en heel open. (man, meerdere keren, echtparendag mei 2016)

Hartverwarmende dag ,liefdevol ,deskundige begeleiding ,zeer goede lezing door Wilbert. Mijn man z'n ogen zijn geopend door de lezing. Dat mijn pijn er mag zijn. Ik zie de toekomst hoopvol tegemoet. (vrouw, eerste keer, echtparendag mei 2016)

Het was een erg emotionele dag en daardoor ook heel vermoeiend. De presentatie van Wilbert, het verhaal van het jonge echtpaar, de gesprekken met elkaar en met anderen, de gesprekken onder leiding van de hulpverlener, al deze zaken hebben heel veel indruk gemaakt en ook heel veel los gemaakt. (echtpaar, eerste keer, echtparendag ei 2016)

Deze dag heeft me doen beseffen hoeveel mijn vrouw van mij houdt, dat ze nog steeds bij me is en niet in paniek is weggegaan. (man, eerste keer, echtparendag mei 2016)

Ik weet nu dat er ook hulp voor mij is. Dat ik niet alleen sta in dit proces. Ik heb ook de hoop gekregen om opwaarts te blijven gaan. (vrouw, eerste keer, echtparendag mei 2016)

Ik vond deze dag, verbazend genoeg, ontspannen ! Dat had ik van te voren al. Misschien omdat het voor ons de 2e keer was? De gesprekken in de kleine groep waren open en eerlijk en nuchter. Ik vind het altijd even wennen dat er op dit soort dagen meteen bijna bij binnenkomst gesproken wordt  over de verslaving en alles eromheen, een heel verschil met het (ons) leven van alle dag. Maar ook snel blijkt dat weer goed te zijn,  we delen ongeveer dezelfde sores. We ervaren dat het veilig is. (vrouw, tweede keer, echtparendag mei 2016)

Wij hebben het ervaren als open en gastvrij. Het is mogelijk om je kwetsbaar op te stellen. (echtpaar, tweede keer, echtparendag mei 2016)

Super dat deze dagen bestaan! En dat we handvaten kregen. Het is een verdrietig onderwerp maar fijn dat wij ook hoop kregen. (vrouw, eerste keer echtparendag november 2015)

We gingen vrij luchtig naar de echtparendag. Echt zo van, we zijn er al bijna, maar het is goed om alert te blijven. We kwamen aan en merkten dat er echtparen van alle leeftijden waren. Fijn om gelijk van elkaar te weten waarom je bij elkaar was. Eindelijk een plek waar je veilig en zonder schaamte over je problemen kon praten. De gespreksgroepen vond ik vrij heftig. Eindelijk kwamen er emoties los die je zolang had opgekropt en die nu eindelijk erkent en herkend werden. Ook een hele professionele begeleiding daarin, top! Het is natuurlijk best een drempel om samen naar zo'n dag te gaan, maar ik kan het elk echtpaar die met deze problemen zit, aanraden! (vrouw,eerste keer echtparendag november 2015)

Voor ons was deze dag nuttig en verhelderend (echtpaar, eerste keer echtparendag november 2015)

Deze dag had een open sfeer. Ik heb geen druk ervaren, noch tot geloof, noch mbt veroordeling van seksverslaving. Belangrijk stuk herkenning en strijd die andere echtparen geleverd hebben ervaar ik als steun. Wat ik meeneem: open moeten zijn en duidelijk zijn in je communicatie naar verschillende mensen en eerlijk zijn naar jezelf. (man, eerste keer echtparendag november 2015)

Goed georganiseerd en professioneel van opzet. Waardevol. (echtpaar, eerste keer echtparendag november 2015)

Deze dag was voor mij inzicht gevend, gebalanceerd, helpend & bemoedigend. Het is voor mij wat duidelijker geworden waar we nu zitten, waar we door heen gaan en waar we naartoe kunnen groeien (man, eerste keer echtparendag november 2015)

Het was vooral fijn om er samen heen te gaan. Dat mijn man het ook nuttig vond om er samen doorheen te gaan. Ik vond de getuigenis fijn. De toespraak goed al was het vooral 'theoretisch'. De groepjes waren goed. Goed geleid. (vrouw, eerste keer echtparendag november 2015)

Deze dag was voor ons goed, warm en open. Het was fijn zo mensen in hun kwetsbare gevecht te mogen ontmoeten. Wat we meenemen van deze dag is dat we ons in onze relatie vooral gaan focussen op verbinding. Het lijstje over intieme seks (t.o. pornoseks) uit de toespraak van Wilbert Weerd geeft daar tools voor. (echtpaar, eerste keer echtparendag november 2015)

Voor alle mannen die twijfelen of zij die stap durven nemen om naar een echtparen dag van Kostbaar Vaatwerk te gaan, gewoon doen. Er wordt je zoveel duidelijker wat het voor je vrouw betekend, wat je haar met je gedrag hebt aangedaan. (man,eerste keer echtparendag november 2015) )

Superfijn dat de echtparendagen er zijn! Wij vonden deze dag leerzaam, met goede lezingen. We zijn gesteund in ons proces; na vergeving is wantrouwen niet een gepasseerd station. Het is een opluchting te horen dat wantrouwen er mag zijn. Na afloop hadden we goede gesprekken met elkaar. (echtpaar, vervolgprogramma november 2015)

Ik was erg blij met de gelegenheid te kunnen komen en met de inhoud van de dag. Wat ik meeneem van deze dag is dat gewoon geen beeldmateriaal meer bekijken niet voldoende is. Ik wil de 'haak' van het gedrag op gaan lossen door te kijken waar mijn vluchtneiging in beginsel vandaan komt. Deze wens werd bij de dag versterkt. (man, vervolgprogramma november 2015)

Dit was de 2e keer dat we naar een echtparendag zijn geweest en ook deze keer was het fijn om er geweest te zijn. De 2e keer was voor ons sowieso minder spannend. Uiteindelijk vonden we het zelfs ontspannend, je mag hier jezelf zijn, dat voelde goed!  We zouden iedere maand wel naar zo'n dag willen :-) Het gevoel dat we elkaar begrijpen, omdat we weten waar een ieder doorheen gaat. We hadden een fijne gespreksgroep, dat liep op een fijne natuurlijke manier en we hebben goede gesprekken met elkaar gehad. We konden over en weer van alles delen. Het hoeft na 2 keer deelname dan wat ons betreft ook niet te stoppen. (echtpaar, vervolgprogramma november 2015)

Wat we meenemen van deze dag is: werken aan openheid, vertel elkaar wat je bezig houdt. Heb begrip voor wantrouwen, wals niet over gevoelens heen, maar laat gevoelens er zijn en sta er voor open. Neem ook zeker de tijd voor het herstelproces. Las bewust momenten in om de verbinding te zoeken met elkaar. (echtpaar, vervolgprogramma november 2015)

Ik vond het fijn om er weer te zijn. Ik merkte dat het voor mij goed is geweest, dat we toch al wel zo ver in herstel zitten dat we bijna kunnen zeggen dat het hersteld is. Dit was mijn laatste echtparendag, ik denk dat ik nu verder kan. (vrouw, vervolgprogramma november 2015) 

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter