Op de hoogte blijven?

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig? Wil je je verhaal kwijt of heb je een vraag? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Reacties jaarlijkse ontmoetingsdag

Na afloop van elke ontmoetingsdag vragen we aan deelnemers om hun reactie. Met hun toestemming delen we een aantal van de reacties die we binnenkregen: 

 Kijk hier voor een verslag en de reacties van deelnemers aan de ontmoetingsdag in maart 2017

Reacties ontmoetingsdag 2016

Voor mij was de ontmoetingsdag een stukje opladen. Ik heb geleerd hoe ik verder kan groeien in de relatie met mijn man en dat heeft me goed gedaan. Ik heb inzicht en handvatten gekregen waar we weer mee aan het werk kunnen. Verder was het, zoals de dag zegt, een dag van ontmoeting en delen.

Allereerst heb ik deze dag als waardevol ervaren, dit was de eerste dag voor mij. Na 10 jaar zoeken naar "iets", heb ik veel soort gelijke verhalen gehoord. En nu onlangs er uitgekomen is wat dat "iets"is ben ik blij dat er nu al zo'n dag als afgelopen Zaterdag was! Wel deprimerend voor mij was dat ik hoorde dat een verslaving zo verslavend is dat het na een poos of na jaren weer de kop op kan steken. Het is niet zomaar de kop ingedrukt.

Wat een warm welkom een warm bad, ik mocht en kon helemaal mezelf zijn en me open stellen. Een veilige sfeer. Erg opbouwend.

Het was heerlijk zo bij elkaar te zijn! Niets moet, alles mag. Niemand kijkt vreemd op van een traan of een snik, het mag er allemaal zijn. WE mogen er allemaal zijn! Bijzonder om elkaar soms zonder woorden te begrijpen, om zoveel herkenning en erkenning te vinden! Tegelijkertijd laat het ook iets zien van de gebrokenheid die er is... Dat is ook aangrijpend. En het brengt weer anderen op m'n pad om voor te bidden.

Ik vond het spannend van te voren, maar na het openingswoord van Anita viel dat grotendeels weg. We zijn inderdaad allemaal samen als vrouwen waarvan de partner seksverslaafd is (geweest), dat schept gelijk een band. Daardoor voelde het fijn en veilig en vertrouwd. De dag heeft me mijn man beter leren begrijpen, waarom en hoe hij zich uit. Daardoor kan ik mezelf ook beter een houding geven als er een confrontatie plaatsvind. Ik begrijp nu sneller waar de pijnpunten zitten, zowel bij hem als bij mezelf. Verder heb ik geleerd om zelf te kiezen voor kwetsbaarheid. En daarbij mijn eigen grenzen aan te geven en vast te houden. Heel leerzaam! Ik vond het programma goed in elkaar zitten. Prettig lange lunchtijd waardoor je ook even tijd hebt om je hoofd leeg te maken voor het volgende onderdeel.

Ik heb het als heel fijn en veilig ervaren. Ik dacht dat ik al heel veel stappen had genomen, maar er zijn er duidelijk nog veel meer. Ik heb geleerd dat het logisch is dat je wantrouwen hebt en dat het heel belangrijk is dat ik mij open ga opstellen, qua gevoel en gedachten. En duidelijk moet zijn wat mijn behoeften zijn. Wat in de praktijk erg moeilijk is, dat was meteen ook mijn eerste ervaring toen ik weer thuis was...

Deze dag was voor mij goed.  Ik moet echt beter voor mijzelf gaan zorgen.  Het mag even dat je naar je pijn mag  kijken en op de bodem mag zitten ook wat  de relatie met God betreft.  Mijn stap is acceptatie dat het nu is zoals het is en het mag: mijn gevoelens mogen er zijn.

Het was opnieuw een warme dag. Vol herkenning en erkenning. Ik kreeg vooral veel bevestiging dat is op de goede weg zit met "zorgen voor jezelf". Het programma steekt goed in elkaar, afwisselend en volledig. Fijn dat de dag begonnen en geeindigd wordt met zingen en gebed.

Fijn om zoveel (h)erkenning te krijgen! Fijn dat anderen aan een woord genoeg hebben. En wat was het goed verzorgt! Fijn om ook andere vrouwen te spreken en ontmoeten en zonder schroom te kunnen delen wat er speelt. Wat was het fijn om met creatieve therapie even aan de slag te gaan met tekenen en een collage maken. Daar kon ik echt even mijn gevoel in kwijt.

Het was apart om ineens 'vrij ' te kunnen praten. Wel zeker waardevol maar ook confronterend en heftig om te zien wat verslaving kan doen in levens van mensen.

Ik heb deze ontmoetingsdag als zeer warm ervaren. onzichtbare armen om je heen van mede lotgenoten maar zo voelbaar in soms een blik of een hartelijk woord naar elkaar toe. Ik heb vooral meegenomen dat ik niet alleen ben in mijn gebrokenheid. Ook heb ik ervaren dat God bijna voelbaar was in ons gezamenlijk verdriet.Ik zit midden in een scheiding, wat vaak nog veel pijn met zich meebrengt. Deze dag heeft me er toe gebracht om nog meer los te laten, te aanvaarden dat het niet omkeerbaar is. Maar er doorheen wil gaan en  al deze vrouwen in gedachten en gebed bij God wil brengen.>Dat deed ik al maar het was nu zo reëel. en dat heeft me geraakt!

Was goed en erg goed gepland. Gesprekgroep heel fijn, iedereen heeft zijn eigen verhaal  en problemen waar je tegen aan loopt!

Het was fijn om met lotgenoten samen te zijn maar ook confronterend. Vooral het onderlinge begrip vond ik erg fijn. Het heeft vooral duidelijkheid geschept.

Ik vind dat jullie steeds een rijkelijk gevulde 'maaltijd' voor weten te zetten.Degelijk, goed onderbouwd en met handvatten waar je wat aan hebt.

Het was goed om er te zijn, ik had niet zoveel verwachting,wat ik meegenomen heb is dat ik al aardig ver ben in de verwerking van mijn scheiding.

Fijn om anderen in dezelfde situatie te ontmoeten. Ik merk aan mezelf dat ik 'gegroeid' ben als ik terugkijk naar andere ontmoetingsdagen: meer durf om anderen aan te spreken, ervaringen te delen etc. Eerder had ik vooral de handen vol aan mezelf, kan nu meer met soort van helicopterview kijken.

Goed onderwerp 'zorgen voor jezelf'. Daar ben ik niet zo goed in. Ik neem hieruit mee dat je zelf de lege gaten uit de cirkel moet gaan opvullen. Het was een heel goed programma. Zo'n dag vliegt voorbij. Alles was waardevol: gebed, zingen, gesprekken met anderen, workshop, genieten van het eten, ontmoeting.

Ik vond het mooi en fijn om even uit mijn comfortzone te stappen met de creatieve therapie, en ik ben heel blij met het resultaat. Het was een fijne dag. Fijn om heel veel mensen weer te ontmoeten te zien dat het beter met hen gaat.

Fijn om er (weer) bij te zijn. Ik werd er opnieuw bij bepaald dat zorgen voor mezelf belangrijk is. Hiervan was ik me al bewust geworden tijdens een retraite periode en nu word ik er aan herinnerd.

Reacties ontmoetingsdag 2015

Het was mijn eerste ontmoetingsdag. Ik kon mezelf zijn met al mijn pijn en moeilijkheden. Wat een gebrokenheid en een leed in deze wereld. Maar ik werd zo bemoedigd door de liefde die er onderling was en die ik voelde.

Fijn te ervaren dat je niet de enige bent! En het geeft mij kracht dat je het gedrag niet hoeft te accepteren, dat je voor jezelf anders mag verwachten in een relatie. Dat je ook voor jezelf een (mooi) plekje mag hebben, het niet alleen voor hem prettig hoeft te maken. Ook overweldigend. Ondanks dat ik alweer ruim een jaar verder ben (na ontdekken dat ik niet de enige ben in dezelfde situatie) toch overweldigend dat er zoveel vrouwen zijn met hetzelfde enorme verdriet.

De dag had mij rustig gemaakt. Ik moet wennen om open te zijn, lastige dingen vermijd ik, daar wil ik niet meer aan denken, maar ik wil mij zelf meer serieus gaan nemen.

Ik heb de dag als leerzaam en interesant ervaren en vond veel (h)erkenning. Ik vond het fijn dat het zo'n gevarieerd programma was en dat er ook tijd voor ontmoeting was. Ik vond de groepjes het fijnste, maar ook het gewoon kunnen praten met de mensen.

Bemoedigend. Sfeer van verbondenheid, respect, integriteit. Er werd vanuit de organisatie steeds ervoor gewaakt dat onze grenzen niet overschreden werden, door onszelf of door anderen. Dat is heel mooi om te merken, als je zelf wat labiel bent en je grenzen wat makkelijker uit het oog verliest! Maar ook heftig, al die vrouwen... Wat bezielt die mannen toch?!! Verder is het heel bijzonder in zo korte tijd met 'vreemden' bijna 'eigen' te worden, doordat je beiden dezelfde diepe pijn kent. Ik heb veel liefde mogen ontvangen.

Ik vond de hele indeling goed, leuk gevarieerd zodat je, je aandacht erbij hield. Ik vond de creatieve therapie erg leerzaam. fijn om de tijd te kunnen nemen om naar je zelf te kijken, te zien waar je nu staat en wat je bezig houd. Ik vond het ook bijzonder om met elkaar te zingen, dat geeft zo veel kracht! De ontmoeting met andere vrouwen is ook erg fijn, iedereen staat open voor elkaar!

Prettig, warm en zeer vriendelijk ontvangst.  Het was fijn te merken dat ik niet de enige ben met een seksverslaafde man.

Een dag van herkenning, door te luisteren naar een ieders "verhaal", wat op zich best veel emoties opwekt , waardoor ik  deze dag heel intens heb beleefd, en toch ook door ben opgebouwd/vertroost/bemoedigd.

Het begint een beetje vertrouwd te voelen, na de derde keer een ontmoetingsdag te hebben bijgewoond, is de grootste spanning er toch al wat af, en word het ook een fijn uitstapje, omdat het inderdaad een dagje is helemaal voor onszelf, even uit de thuissituatie, niet denken aan man en kinderen, en hoe je hun zaakjes zal regelen ;-)

Deze dag was voor mij emotioneel, door met onderwerpen bezig te zijn, die ik liever weg wil stoppen. Wel goed om te zien was dat er zoveel lotgenoten zijn, dat je hier niet alleen in staat. Het voor je laten bidden na afloop vond ik fijn.

Ik heb deze dag erg fijn, open ervaren. Het was bijzonder hoe open het sfeer was en hoe openhartig vrouwen waren.

Bijzonder om met zoveel vrouwen bij elkaar te zijn met veelal de zelfde problemen. Wel wat onwennig als je voor het eerst zo binnenstapt. Ik was ook bang dat ik  de enige vijftiger zou zijn. Dat was dus niet het geval. Veel gepraat , veel gehoord, veel om over na te denken !.

Bij binnenkomst voel je je meteen welkom en geborgen. Mede door de persoonlijke aandacht die je krijgt terwijl er zoveel vrouwen zijn. En als ik het goed gezien heb, werd iedereen persoonlijk begroet en tijd genomen voor een gesprekje, heel bijzonder.

De ontmoetingsdag 2015 was voor mij onvergetelijk. Ik was jaren terug al enkele keren geweest, en dacht het niet meer nodig te hebben. Toch was het zo goed om weer samen te zijn, met gedeelde pijn, gedeelde moeite en zeker niet onbelangrijk: Met God! Ik ben erg dankbaar voor de getuigenissen en ook voor Sarah die ook zo kwetsbaar over zichzelf durfde zijn. Echt een dag om niet te willen missen. Ik heb nog veel aan de creatieve workshop waar ik aan meegedaan heb. Het was voor mij heel goed en het heeft mij bemoedigd om aanwezig te zijn. Moe, voldaan en met nieuwe moed ben ik naar huis gegaan.

Ik was er voor het eerst, dus vond het best heel spannend...Al had ik van andere vrouwen al de 'geruststelling' gehad dat het alleen maar fijn zou zijn ;-) En inderdaad, daar hadden ze helemaal gelijk in!! De sfeer was warm en alle liefde - op zoveel manieren zichtbaar - die er was, heeft me getroffen... En ook de herkenning doet zó goed!!

Heel goed en waardevol. Ik keek er al lang naar uit en het was weer een hele bijzondere dag. Na afloop heeft mijn man belangstelling voor mijn verhaal en dat voelt heel goed om dit te delen. Daarom vind ik deze dagen ook 'groei-dagen'!

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter