"Ik heb geleerd hoe verstrekkend de gevolgen zijn van een seksverslaving en het heeft mij ertoe aangezet om bepaalde stappen te zetten en grenzen te stellen."

Meer reacties van deelnemers 'Dealen met een seksverslaafde' 

"Ik ben dankbaar dat dit onderwerp er voor ons is om echt handvatten te krijgen om voor onszelf te zorgen."

Meer reactie van deelnemers 'Een sterkere ik' 

Reactie deelnemers 'Gezonde seksualiteit' 

In november 2019 organiseerden wij voor de eerste keer de training 'Gezonde seksualiteit'. We hebben aan deelnemende vrouwen gevraagd om te beschrijven hoe ze de training 'Dealen met een seksverslaafde' ervaren hebben. Onderstaand publiceren we - met toestemming - de reacties van een aantal vrouwen. 

Ik heb de training als kostbaar ervaren, om zo als (beschadigde) vrouwen kwetsbaar met elkaar over dit thema te spreken. Ik heb meegenomen dat het heel begrijpelijk is dat ik nu geen lichamelijk contact met mijn man kan verdragen. Ik ben gesterkt in mijn legitieme behoefte aan emotionele verbinding en ik sta mezelf weer opnieuw en meer toe te blijven staan voor mijn verlangen hierin en wat ik hiervoor nodig heb. Ik ging ook naar huis met een hart vol verdriet over de enorme gebrokenheid in ons huwelijk, wat tijdens de training weer zo pijnlijk aan het licht kwam. Ik ben tevreden over de begeleiding en kundigheid van de trainer. Ik vond het fijn dat ze ook kwetsbaar vertelde over haar eigen situatie en dat we onder haar begeleiding ook konden lachen. Heerlijk dat er een vrouw is die met ons open in gesprek wil gaan over dit onderwerp!

Ik heb de training als bemoedigend ervaren. Spreken over kwetsbare dingen zoals dit kan niet overal. Hier kon het en dan ook nog met vrouwen die ongeveer in hetzelfde schuitje zitten. Heerlijk.

Het was een fijne dag. Met een open sfeer. Een goede balans tussen delen /info krijgen /info verwerken en opnieuw delen. Er was een sfeer van vertrouwen, wat maakt dat alles gezegd kon worden. Soms waren we gewoon samen aan het zoeken naar woorden en waarheden, en dat is fijn. Dan doorloop je in jezelf ook een proces. En dat is helpend. Wat ik heb meegenomen deze dag is het vierkant. Waar liggen de seksuele grenzen van een vrouw. Gevoelsmatig kende ik die wel, maar het vierkant maakt het beeldend. En verder hoe om te gaan met wat de bijbel zegt. De groepsgrootte was prima; genoeg ruimte om te delen of juist even wat afstand te nemen.

Ik vond het een heel prettige dag. Fijn om met andere vrouwen in ongeveer dezelfde situatie open en vrij over dit onderwerp te kunnen praten. De werkbladen waren duidelijk en fijn om mee naar huis te nemen. Aan de hand daarvan kon ik de stof goed bespreken met mijn man. Wat ik vooral heb meegenomen is het ' vierkant' waarbinnen seksualiteit verbindend is. Mijn man en ik hebben er goed over kunnen praten en het voelt nu meer als een zoektocht van ons samen naar een gezonde seksualiteit ipv een struggle van mij alleen. Een concrete stap die we genomen hebben is dat we elkaar meer aankijken tijdens het vrijen. Ik vond de begeleiding heel goed en fijn! Anita creëerde een veilige groep en ze weet veel van het onderwerp af.

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter