Deelnemers over de training:

 .

Ik heb geleerd hoe verstrekkend de gevolgen zijn van een seksverslaving en het heeft mij ertoe aangezet om bepaalde stappen te zetten en grenzen te stellen. (deelnemer training 'Dealen met een seksverslaafde')

Ik ben dankbaar dat dit onderwerp er voor ons is om echt handvatten te krijgen om voor onszelf te zorgen. (deelnemer training 'Een sterkere ik')

Meer reacties van deelnemers 'Dealen met een seksverslaafde'
Meer reactie van deelnemers 'Een sterkere ik' 

 

Reactie deelnemers 'Dealen met een seksverslaafde' 

Verschillende keren organiseerden wij de training 'Dealen met een seksverslaafde'. We hebben aan deelnemende vrouwen gevraagd om te beschrijven hoe ze de training 'Dealen met een seksverslaafde' ervaren hebben. Onderstaand publiceren we - met toestemming - de reacties van een aantal vrouwen. 

Ik heb de training als zeer goed ervaren. Ik voelde me gesterkt en bevestigd. Goede locatie en heel goed verzorgd. Ik zal Kostbaar Vaatwerk zeker aanbevelen! 's Avonds heb ik verteld aan mijn vriend hoe de dag was en dat heeft ons geholpen om verder op onszelf te reflecteren. Ik heb een heel fijn weekend hierdoor gehad! (september 2018)

Ik heb de training als heel positief ervaren; openheid, respect voor elkaar en vanuit de trainers, een sfeer van betrokkenheid, veel inzicht gekregen in korte tijd over (eventuele) achterliggende patronen. De begeleiding heb ik als professioneel ervaren en m.n. Wilbert. Zo direct begrijpend wat er speelt, met welke gevoelens en in welk verband etc. Ontzettend veel inzicht! Beiden ook heel betrokken, veel ruimte gevend voor openheid en kwetsbaarheid, kortom beiden zorgend voor een veilige en vertrouwde omgeving. Nogmaals, hartelijk dank voor deze intensieve, maar prachtige dag! Ik wens jullie van harte de zegen en wijsheid van de Heere toe, Zijn liefde om dit werk te kunnen doen en zo nog voor heel veel mensen van betekenis en tot zegen mag zijn! (september 2018)

De training heb ik als heel fijn ervaren. In de verhalen de herkenning. De lezing van Wilbert vond ik erg duidelijk en verhelderend. Met name de cirkel van wat wij voelen, hoe we het uiten, wat mannen daaruit opmaken, en hoe zij daar weer op reageren. Dat vond ik een heel leerzame. (september 2018)

De training heb ik ervaren als goed; heel intensief, emotioneel, maar ook bemoedigend. Het was fijn om erkenning te krijgen en om kennis te nemen van de informatie die in de lezing werd gegeven. Met de adviezen van Wilbert in mijn achterhoofd ben ik voor mijn gevoel steviger in mijn schoenen gaan staan richting mijn man en zijn pornoverslaving; ik durf nu een andere toon aan te slaan. Ik ben me bewust geworden van de noodzaak om hem niet de regels te laten bepalen van waar ik de grens trek en er voor te zorgen dat de consequenties die daaruit voortvloeien voor hem voelbaar worden. (september 2018)

Zelf vond ik de dag goed om bij te wonen. Goed om bezig te zijn met wat je doel is en waar je heen gaat werken/ leven. Het heeft mij ertoe gezet om na te denken over mijn grenzen, mijn verantwoordelijkheid in dit verhaal maar ook dat het vooral zijn verantwoording is. Bedankt voor deze dag! Ik hoop en bidt dat er nog veel vrouwen mede daar deze dagen meer rust krijgen in hun leven, kunnen delen en op weg gaan naar herstel. (september 2018) 

Super dag!!! Heel confronterend en emotioneel. Ik was met veel warmte ontvangen wat hielp me ontspannen en makkelijk in gesprek te gaan. Dacht nooit dat ik over mijn situatie zo open bij aanwezigheid van een groep mensen kon praten, maar dat is me gelukt. Dat gaf me een soort opluchting en zekerheid. Nu weet ik wat ik moet doen als mijn man mogelijk weer terugvalt. Voor deze training wist ik het niet meer. Nu zijn mijn twijfels weg. (juni 2017)

Ik heb de training als fijn en zeer nuttig ervaren. De herkenning van de problematiek en de besproken handvatten om deze problemen aan te pakken. Geleerd om vanuit mezelf te gaan praten en niet in verwijten of feitelijkheden. Zeggen hoezeer de problematiek mij raakt en vanuit daar mijn grenzen aan geven. (juni 2017)

De dag heeft me geholpen in een stukje erkenning. Ik heb altijd het gevoel gehad dat het aan mij lag dat ik met bepaalde dingen zat of moeilijk vond. Ik vond het heel fijn om te breken met het gevoel van angst om er over te praten, de groepsgesprekken hebben mij hierbij geholpen. Vond het ook fijn te praten met anderen en mezelf de ruimte te gunnen om het verdriet over de situatie toe te laten. Mijn man en ik hebben heel veel gesprekken naderhand gehad. Hij gaat nu ook in therapie bij Wilbert. We geloven dat onze relatie gaat herstellen en we zijn nu op dit moment dichterbij elkaar dan ooit. Daar ben ik heel dankbaar voor. (juni 2017)

Ik heb de dag als intens en emotioneel ervaren, maar als goed. Ik vond de informatie een goede mix tussen realistisch, maar toch ook hoopgevend. Na jaren alleen geworsteld te hebben was het zwaar, maar ook helend om over dit probleem in openheid te spreken. Ik heb geleerd hoe verstrekkend de gevolgen zijn van een seksverslaving en het heeft mij ertoe aangezet om bepaalde stappen te zetten en grenzen te stellen. (juni 2017)

Een hele fijne dag, die je laat zien dat je niet de enige bent met zo'n groot geheim binnen de relatie. Tevens heel fijn om te weten dat er hoop en hulp is.(juni 2017)

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter