Deelnemers over de ontmoetingsdagen:

" Fijn te ervaren dat je niet de enige bent!  "

" Veel gepraat , veel gehoord, veel om over na te denken ! "

" Deze dagen zijn voor mij 'groei-dagen'! "

Lees hier meer reacties

Verslag ontmoetingsdag januari 2018

Op zaterdag 20 januari 2018 organiseerden wij onze jaarlijkse ontmoetingsdag voor vrouwen. 's Ochtends waren er gespreksrondes over de onderwerpen 'Als de verslaving blijft', 'Samen verder', 'Kijken naar de toekomst' en 'Gecheiden. En dan?' Na een heerlijke lunch werden er 's middags verschillende workshops gehouden: 'Kinderen en seksverslaving', 'Creatieve therapie' , '(Over)leven na seksverslaving' en 'Identiteit en zelfbeeld'.

Aan deze dag werkten als hulpverlener/workshopleider mee:


Reacties van deelnemers

Na afloop van elke ontmoetingsdag vragen we aan deelnemers om hun reactie. Met hun toestemming delen we een aantal van de reacties die we binnenkregen:

Het was fijn om met anderen te spreken over dit soort dingen. En om meer te 'leren' over jezelf, elkaar, grenzen etc. Ik heb meegenomen dat ik voor mezelf en naar mijn vriend toe grenzen mag stellen en wat daar een goede manier voor is.

Deze dag heb ik het ruggesteuntje gevoeld dat ik blijkbaar zo nodig heb om meer mezelf te kunnen zijn in onze relatie en zo mijn grenzen aan te geven. Tot nu toe stopte ik al mijn gevoelens over die sexverslaving steeds in een koffer, deksel erop en maar dicht duwen. Nu is 't me duidelijk dat 't tijd is om er voor te gaan zitten en zie ik dankzij kostbaar vaatwerk wat ik kan gaan doen (boek lezen, trainingen e.d. )

Het was goed en fijn om met lotgenoten bij elkaar te zijn. Ik vond het zelf wel heel moeilijk om te zien bij andere vrouwen dat het echt een lange weg is... en niet altijd het resultaat is dat het weer goed komt.

Het was weer een goede dag. Opnieuw erbij stilgezet dat zorgen voor mijzelf belangrijk is, en dat ik (alleen) verantwoordelijk ben voor mijn eigen tuin

Dank jullie wel voor deze waardevolle dag. De ontmoeting met andere vrouwen die dezelfde pijn en het zelfde verdriet ervaren als ik, heeft iets in mij losgemaakt. Al die opgekropte gevoelens van de pijn en de afwijzing die ik voel van binnen, mochten er zijn. Eindelijk kon ik huilen ... Dat heeft me goed gedaan. Het persoonlijk advies wat ik meekreeg, heeft mijn inzicht vergroot en geeft me een handvat om persoonlijk aan het werk te gaan.

Ik heb deze dag als bemoedigend ervaren. Ik vond het spannend maar het voelde veilig om mezelf te kunnen zijn en te weten dat ik hier niet alleen in sta.

Ik heb geleerd dtat ik stappen mag gaan zetten om aan mijn zelfzorg te werken. Ik moet zorgen dichter bij mezelf te komen. Alleen dan kan ik weer dichter bij mijn kinderen komen.

Super verzorgde dag! Jullie denken echt overal aan! Gesprekken en workshops waren heel passend. Enerzijds voelt het confronterend om als ex partner bij een dag te zijn waar andere vrouwen nog zo veel hoop hebben op herstel. Aan de andere kant was het nu minder beladen.

Ik heb deze dag als relaxed meegenomen. Ik heb merendeel over me heen kunnen laten komen. De groepsgesprekken waren wat intensiever, omdat het toch heftig blijft om verhalen te horen en je eigen verhaal te delen.

Deze dag was voor mij als een warm bad. Heb heel veel geleerd van de ontmoetingen met de medewerkers en andere deelnemers. Erg fijn om gewoon open en zonder schaamte te kunnen praten over mn problemen die andere vrouwen weer herkennen. Het was super geregeld. Ik kijk terug op een hele fijne dag. Ondanks de grote problemen waar we over gesproken hebben.

Heel fijn dat jullie deze dagen organiseren. Het is fijn om herkenning te hebben en te zien dat je niet de enige bent die in deze situatie zit. Het is prettig om verhaal te kunnen doen zonder dat er geoordeeld wordt.

Ik heb deze dag als 'warm' ervaren. De wetenschap dat ik er niet alleen voor sta heeft mij heel goed gedaan. Ik vond de gesprekken tijdens de pauze ook ontspannen en open.

Ik vond het een hele mooie fijne dag. Het was voor mij de 1e keer.

Het was goed om er te zijn. Ik ben blij dat ik geweest ben. Ik ervaarde dat God er was en bewogen was met ons, vrouwen. Ik heb o.a. geleerd: blijf dicht bij jezelf, luister naar je gevoel, zorg goed voor jezelf ! Blijf grenzen stellen ! En blijf aangeven wat je nodig hebt en wat zijn porno kijken met jou doet. Hou van jezelf, bouw je eigen pijler op. Dat is belangrijk in de relatie. Vertrouwen opbouwen kost tijd ! En je mag je partner best confronteren met het feit dat hij zegt dat hij echt nooit meer terug zal vallen. Dat is niet realistisch als hij niets aan de oorzaak heeft gedaan. Dus heel veel meegekregen om met mijn vriend te bespreken maar ook geleerd: rustig aan, niet alles in één keer willen bespreken.En dat laatste heb ik al gedaan.

Het was een fijne, vertrouwde, vermoeiende, maar leerzame dag met veel erkenning en herkenning. Het was bijzonder om mijn echte gevoel te kunnen en mogen delen. Ik heb geleerd dat dat er ook mag zijn. Dat duidelijke grenzen stellen belangrijk is, ook voor je eigen behoud en die van je kinderen. Dat je verantwoordelijk bent voor je eigen tuin en niet voor de tuin van je partner! De vrouwendag heeft mij geholpen om weer een stap te zetten. Om weer in gesprek te komen met mijn partner en hulp te zoeken via de praktijkondersteuner voor mijzelf.

Ik vond het heel fijn. Ook de ontmoeting met andere vrouwen en nieuwe gezichten. Was goed georganiseerd met een lekkere lunch. De sfeer was fijn, vertrouwelijk, veilig. 

Ik heb de ontmoetingsdag als bijzonder ervaren. Bijzonder om zo veel vrouwen met heel verschillende verhalen te ontmoeten maar wel met bij iedereen herkenning te zien in beleving van alle verschillende emoties te zien. Fijn om geen uitgebreide uitleg (of zoals het soms ook haast voelt, verantwoording) te hoeven geven maar gewoon te kunnen delen.

Ik heb de ontmoetingsdag als fijn ervaren. Tegelijkertijd vond ik het ook heftig. Ik heb ontdekt dat ik de gevoelens van mezelf over de verslaving van mijn man wegstop en echt in de "overlevingsstand" sta. Ik heb mezelf voorgenomen om beter voor mezelf te zorgen door bijvoorbeeld mijn zorgen te delen met een vriendin.

 

 

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter