Deelnemers ex-partnerdagen:

"Ondanks de situatie waarin ik en mijn kinderen zich bevinden, toch een GOEDE dag met hoopvolle en minder hoopgevende verhalen, maar die  ik niet had willen missen. "

"Bijzonder, goed, warm, heftig en emotioneel. Herkenning bij elkaar, ook al is ieders verhaal anders. "

Lees meer reacties

Verslag ex-partnerdag november 2019

Op zaterdag 30 november 2019 organiseerden wij weer een ex-partnerdag. Het thema van deze dag was: 'Wantrouwen en vertrouwen'. Jantine Stam van Dichterbij Herstel hield een lezing over dit thema. Verder was er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.


 Reacties van deelnemers

We hebben aan deelnemers gevraagd om te beschrijven hoe ze deze dag ervaren hebben. Onderstaand publiceren we - met toestemming - de reacties van een aantal vrouwen. 

Deze ex-partnerdag was een fijne dag in een ontspannen en open sfeer. Ik vond het echt een investering in mezelf om zo met lotgenoten input te krijgen en ervaringen te delen. Je ervaart erkenning voor jouw gevoelens en voelt je even minder eenzaam in dit moeilijke proces. Ik ging er naartoe met dit als doel en heb dat zeker bereikt. Ook was het voor mij een manier om de pijn en het verdriet in de ogen te kijken, even uit de overlevingsstand en dichter bij mijn gevoelens proberen te komen. De lezing en uitleg van Jantine hebben daarbij geholpen, evenals de gesprekken als vrouwen onderling. Door deze dag heb ik weer verder inzicht in mijn eigen proces gekregen. Ik neem mee dat mijn gevoelens er mogen zijn, ook de bijbehorende emoties en verlies van vertrouwen. Ik hoef er niet tegen te vechten, maar mag ermee leren omgaan, stapje voor stapje. Wat was het ook een bijzonder gevoel om met een lunch en allerlei lekkers helemaal in de watten te worden gelegd. Even niet zelf hoeven zorgen, heerlijk.

Wat ik heb geleerd: Betrayel trauma. Mn de herwaardering van het verleden is heel herkenbaar voor mij. En daarmee een ingewikkeld stuk. Ook merkte ik dat m'n vertrouwen meer gedeukt is, dan ik al wist. Er werd heel nadrukkelijk gezegd dat je dat wantrouwen moet omarmen, want het hoort bij je. Wegdrukken en ontkennen gaat me niet verder helpen. Genezing ligt in m'n veilige plek en het erkennen van m'n emoties.

Ik heb deze dag als fijn en leerzaam ervaren. Ik besef steeds meer hoe het mijn leven heeft beïnvloed en dat het verdriet er mag zijn

Ook ik heb deze dag weer als heel positief ervaren. Het is helend om in een veilige omgeving te kunnen praten over de gevoelens en emoties die je met je meedraagt zeker ook door de herkenning bij elkaar. De erkenning die je elkaar geeft en mag ontvangen is zo belangrijk merk ik. In je dagelijks leven is die er niet echt. De lezing van Jantine was heel helder en geeft mij ook weer meer inzicht. Ik heb van deze dag meegenomen dat ik vaker moet stilstaan bij mijn gevoel om zo steeds weer een stapje verder te komen in mijn helingsproces.

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter