Deelnemers ex-partnerdagen:

"Ondanks de situatie waarin ik en mijn kinderen zich bevinden, toch een GOEDE dag met hoopvolle en minder hoopgevende verhalen, maar die  ik niet had willen missen. "

"Bijzonder, goed, warm, heftig en emotioneel. Herkenning bij elkaar, ook al is ieders verhaal anders. "

Lees meer reacties

Verslag ex-partnerdag november 2019

Op zaterdag 30 november 2019 organiseerden wij weer een ex-partnerdag. Het thema van deze dag was: 'Wantrouwen en vertrouwen'. Jantine Stam van Dichterbij Herstel hield een lezing over dit thema. Verder was er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.


 Reacties van deelnemers

We hebben aan deelnemers gevraagd om te beschrijven hoe ze deze dag ervaren hebben. Onderstaand publiceren we - met toestemming - de reacties van een aantal vrouwen. 

Deze ex-partnerdag was een fijne dag in een ontspannen en open sfeer. Ik vond het echt een investering in mezelf om zo met lotgenoten input te krijgen en ervaringen te delen. Je ervaart erkenning voor jouw gevoelens en voelt je even minder eenzaam in dit moeilijke proces. Ik ging er naartoe met dit als doel en heb dat zeker bereikt. Ook was het voor mij een manier om de pijn en het verdriet in de ogen te kijken, even uit de overlevingsstand en dichter bij mijn gevoelens proberen te komen. De lezing en uitleg van Jantine hebben daarbij geholpen, evenals de gesprekken als vrouwen onderling. Door deze dag heb ik weer verder inzicht in mijn eigen proces gekregen. Ik neem mee dat mijn gevoelens er mogen zijn, ook de bijbehorende emoties en verlies van vertrouwen. Ik hoef er niet tegen te vechten, maar mag ermee leren omgaan, stapje voor stapje. Wat was het ook een bijzonder gevoel om met een lunch en allerlei lekkers helemaal in de watten te worden gelegd. Even niet zelf hoeven zorgen, heerlijk.

Wat ik heb geleerd: Betrayel trauma. Mn de herwaardering van het verleden is heel herkenbaar voor mij. En daarmee een ingewikkeld stuk. Ook merkte ik dat m'n vertrouwen meer gedeukt is, dan ik al wist. Er werd heel nadrukkelijk gezegd dat je dat wantrouwen moet omarmen, want het hoort bij je. Wegdrukken en ontkennen gaat me niet verder helpen. Genezing ligt in m'n veilige plek en het erkennen van m'n emoties.

Ik heb deze dag als fijn en leerzaam ervaren. Ik besef steeds meer hoe het mijn leven heeft beïnvloed en dat het verdriet er mag zijn

Ook ik heb deze dag weer als heel positief ervaren. Het is helend om in een veilige omgeving te kunnen praten over de gevoelens en emoties die je met je meedraagt zeker ook door de herkenning bij elkaar. De erkenning die je elkaar geeft en mag ontvangen is zo belangrijk merk ik. In je dagelijks leven is die er niet echt. De lezing van Jantine was heel helder en geeft mij ook weer meer inzicht. Ik heb van deze dag meegenomen dat ik vaker moet stilstaan bij mijn gevoel om zo steeds weer een stapje verder te komen in mijn helingsproces.

Verslag ex-partnerdag juni 2018

Op zaterdag 2 juni 2018 organiseerden wij weer een ex-partnerdag. Het thema van deze dag was: Stenen opruimen'


Een kort verslag van 1 van de medewerksters:

Op zaterdag 2 juni was er weer een ex-partnerdag, waaraan 10 vrouwen deelnamen. Sommigen zaten nog middenin het proces van echtscheiding; voor anderen was dat alweer wat langer geleden. 

Na de ontvangst met koffie, thee en iets lekkers (dat eén van de deelnemers had gemaakt), gingen we van start. De dag werd geopend met een kort welkom, een uitleg over de inhoud en bedoeling van deze dag en met gebed. Daarna was er een voorstelronde waarbij iedereen de gelegenheid kreeg om iets te delen over de situatie waar zij op dat moment in zit. 

Helene Akkerman (psychologe met een eigen praktijk – Ma Shimka – in Alphen a/d Rijn) stelde zichzelf ook voor aan de groep en hield daarna een lezing met het thema: ‘Opruimen van stenen in je hart’. Tijdens de lezing hadden deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen, waardoor iedereen die dat wilde iets in kon brengen over haar eigen proces en advies kon krijgen over de vraag: ‘hoe nu verder?’. Er waren mooie getuigenissen van deelnemers, die ervaarden dat ze samen met God de weg mochten belopen. En er was ook ruimte voor boosheid – het wel geloven, maar niet ervaren van God in alle moeilijkheden. Helene ging daar op een mooie manier op in; het mocht en mag er zijn, en ze benadrukte dat die zware stenen bij het kruis gebracht mogen worden. Na de lezing was er ruimte om met elkaar door te praten, pijn en ervaringen te delen en te bemoedigen. 

Tijdens de maaltijd werd er in verschillende gesprekken met elkaar ook weer volop gedeeld en ’s middags was er een workshop die geleid werd door één van de medewerkers. Na een korte uitleg kreeg elke deelnemer de gelegenheid om alleen te zijn en stil te staan bij de ‘stenen’ die in hun hart aanwezig zijn. Door te schrijven en los te leren laten, kan er nieuwe ruimte worden gecreëerd. 

Aan het einde van de dag was er opnieuw gelegenheid om in groepjes door te praten, te delen over de workshop en deze dag te evalueren. Rond vijf uur werd de dag afgesloten met gebed. 

Wij, als medewerkers, kijken terug op een goede dag met fijne gesprekken en mooie ontmoetingen met de deelnemende vrouwen. Het was mooi om er op deze manier voor elkaar te mogen zijn, met elkaar te delen en herkenning en erkenning te vinden. 

Wij hopen dat de deelnemers bemoedigd verder mogen gaan op de net ingeslagen of al gevorderde weg van het alleen verder moeten gaan. En dat er stenen opgeruimd zijn, die plaats mogen maken voor nieuwe bloei!


Reacties van deelnemers

We hebben aan deelnemers gevraagd om te beschrijven hoe ze deze dag ervaren hebben. Onderstaand publiceren we - met toestemming - de reacties van een aantal vrouwen.

De dag heb ik als heel fijn ervaren, de groep was klein/knus en deze samenstelling vond ik juist daardoor erg prettig en laag drempelig. De sfeer was erg open en ondanks de verschillende verhalen en levens voelde ik me gauw op mijn gemak, er hoeft niets uitgelegd te worden. Het was een kostbare dag met kostbare en sterke vrouwen. Deze dag heeft mij weer meer hoop gegeven. De lezing van Helene was heel duidelijk en ze had mooie praktische voorbeelden.
De workshop was ook mooi, maar zelf begreep ik het niet zo goed. Kon ook niet goed verwoorden wat nu precies de ruwe stenen waren in mijn hart en was de tijd voor mij te kort daarvoor om dit te kunnen verwoorden. De andere vrouwen hebben mij wel geholpen, door de stenen van henzelf te benoemen, het voor mij helderder te krijgen. Heb zelf het gevoel met een rotsblok (pijn verpakt in boosheid) te maken te hebben na al die jaren, waardoor ik er geen zicht meer op heb, maar ik kan er kleinere stenen van maken (ontleden), zodat ik het beter kan opruimen. Dit ga ik nu zelf hier thuis verder uitwerken.
Wat ik mee genomen heb van deze dag....mijn onderdrukte gevoelens weer naar boven te laten komen, wat ik heel eng vind omdat ik niet weet wat er gaat gebeuren, maar ik hoop te gaan ontdekken dat God naast mij loopt en me helpt om mijn stenen te benoemen en ze aan Hem te geven. Dat ik rust en vrede zal terug vinden, wat ik al zolang kwijt ben. Maar dat ik me ook weer zal durven openstellen voor andere mensen.
De locatie was mooi centraal en goed te belopen vanaf het station. 
Ik vond het een fijne, relaxte dag en wil jullie daar hartelijk voor bedanken.

Mooie dag weer. De ontmoeting met vrouwen die in een vergelijkbare situatie zitten is fijn. De dag heeft me duidelijk gemaakt dat er nog veel emoties in m'n lijf zitten. En dat ik daar nog niet klaar mee ben. Verder heb ik een vervelende steen weg kunnen gooien. Helene maakte een heel mooie opmerking nav iets wat ik zei. Dat deed me goed.
Bedankt weer voor deze dag. Dit is zo waardevol voor mij. Ik durf me hier te uiten. Mag en kan hier open spreken over de pijn die er is, oa door de porno.

Hallo medewerksters van deze dag! Ik heb ontzettend veel van deze dag genoten. Alle drie waren jullie heel geloofswaardig doordat jullie allemaal "iets" hadden meegemaakt en de diepte van wat werd gezegd was tastbaar. Geen droge theorie dus, maar meeleven en helpen waren voelbaar aanwezig. Wat Helene vertelde was kort en krachtig en heel goed gestructureerd zodat ik er geen moeite mee had mijn notities daarna weer door te nemen. De bewuste meditatieve wandeling was voor mij ook een première en ik was verrast hoe het me hielp mijn ideeën op een rijtje te kunnen zetten zonder "denk moeite". Het was lichtgevend en bevrijdend.
Sinds een aantal jaren loop ik met het idee dat mijn hart een tuin is. De stenen opruimen sprak me met veel kracht aan. Ik zie nu thuis letterlijk hoe mijn eigen "echte" tuin nu weer bloeit nadat ik een aantal onkruid en steentjes had opgeruimd. Daardoor liet God me zien deze laatste dagen hoe het ook in mijn binnenste weer begint op te bloeien. Prachtig ! Wat ben ik Hem dankbaar !
Deze dag was dus heel nuttig voor mij. Ik ben al lang actief op weg tot herstel. Dit hier was zeker een mijlpaal.

Ik heb deze dag als intensief, bemoedigend en ook helend ervaren. Ik vond het prettig dat ik ervoer dat ik hier mezelf kon zijn, mezelf kon uitspreken en dat er erkenning en herkenning is en geen veroordeling of bagatalisering. Het voelt goed dat je hier in een veilige setting kwijt kan wat er achter jouw deur is gebeurt waar anderen niks van zouden begrijpen die dit niet mee hebben gemaakt en tegelijk ook te heftig is om zomaar met iemand te bespreken. Ik voelde me gesterkt toen ik aan het eind van de middag wegging.

Reacties deelnemers ex-partnerdagen

We hebben aan deelnemers gevraagd om te beschrijven hoe ze de ex-partnerdagen ervaren hebben. Onderstaand publiceren we - met toestemming - de reacties van een aantal vrouwen.

Deze ex-partnerdag was een fijne dag in een ontspannen en open sfeer. Ik vond het echt een investering in mezelf om zo met lotgenoten input te krijgen en ervaringen te delen. Je ervaart erkenning voor jouw gevoelens en voelt je even minder eenzaam in dit moeilijke proces. Ik ging er naartoe met dit als doel en heb dat zeker bereikt. Ook was het voor mij een manier om de pijn en het verdriet in de ogen te kijken, even uit de overlevingsstand en dichter bij mijn gevoelens proberen te komen. De lezing en uitleg van Jantine hebben daarbij geholpen, evenals de gesprekken als vrouwen onderling. Door deze dag heb ik weer verder inzicht in mijn eigen proces gekregen. Ik neem mee dat mijn gevoelens er mogen zijn, ook de bijbehorende emoties en verlies van vertrouwen. Ik hoef er niet tegen te vechten, maar mag ermee leren omgaan, stapje voor stapje. (deelnemer ex-partnerdag november 2019)

Ik heb deze dag als fijn en leerzaam ervaren. Ik besef steeds meer hoe het mijn leven heeft beïnvloed en dat het verdriet er mag zijn. (deelnemer ex-partnerdag november 2019)

Ik heb deze dag weer als heel positief ervaren. Het is helend om in een veilige omgeving te kunnen praten over de gevoelens en emoties die je met je meedraagt zeker ook door de herkenning bij elkaar. De erkenning die je elkaar geeft en mag ontvangen is zo belangrijk merk ik. In je dagelijks leven is die er niet echt. De lezing van Jantine was heel helder en geeft mij ook weer meer inzicht. Ik heb van deze dag meegenomen dat ik vaker moet stilstaan bij mijn gevoel om zo steeds weer een stapje verder te komen in mijn helingsproces. (deelnemer ex-partnerdag november 2019)

De dag heb ik als heel fijn ervaren, de groep was klein/knus en deze samenstelling vond ik juist daardoor erg prettig en laag drempelig. De sfeer was erg open en ondanks de verschillende verhalen en levens voelde ik me gauw op mijn gemak, er hoeft niets uitgelegd te worden. Het was een kostbare dag met kostbare en sterke vrouwen. Deze dag heeft mij weer meer hoop gegeven. De lezing van Helene was heel duidelijk en ze had mooie praktische voorbeelden. 
De workshop was ook mooi, maar zelf begreep ik het niet zo goed. Kon ook niet goed verwoorden wat nu precies de ruwe stenen waren in mijn hart en was de tijd voor mij te kort daarvoor om dit te kunnen verwoorden. De andere vrouwen hebben mij wel geholpen, door de stenen van henzelf te benoemen, het voor mij helderder te krijgen. Heb zelf het gevoel met een rotsblok (pijn verpakt in boosheid) te maken te hebben na al die jaren, waardoor ik er geen zicht meer op heb, maar ik kan er kleinere stenen van maken (ontleden), zodat ik het beter kan opruimen. Dit ga ik nu zelf hier thuis verder uitwerken. 
Wat ik mee genomen heb van deze dag....mijn onderdrukte gevoelens weer naar boven te laten komen, wat ik heel eng vind omdat ik niet weet wat er gaat gebeuren, maar ik hoop te gaan ontdekken dat God naast mij loopt en me helpt om mijn stenen te benoemen en ze aan Hem te geven. Dat ik rust en vrede zal terug vinden, wat ik al zolang kwijt ben. Maar dat ik me ook weer zal durven openstellen voor andere mensen. 
De locatie was mooi centraal en goed te belopen vanaf het station. 
Ik vond het een fijne, relaxte dag en wil jullie daar hartelijk voor bedanken. (deelnemer ex-partnerdag juni 2018)

Mooie dag weer. De ontmoeting met vrouwen die in een vergelijkbare situatie zitten is fijn. De dag heeft me duidelijk gemaakt dat er nog veel emoties in m'n lijf zitten. En dat ik daar nog niet klaar mee ben. Verder heb ik een vervelende steen weg kunnen gooien. Helene maakte een heel mooie opmerking nav iets wat ik zei. Dat deed me goed.
Bedankt weer voor deze dag. Dit is zo waardevol voor mij. Ik durf me hier te uiten. Mag en kan hier open spreken over de pijn die er is, oa door de porno. (deelnemer ex-partnerdag juni 2018)

Hallo medewerksters van deze dag! Ik heb ontzettend veel van deze dag genoten. Alle drie waren jullie heel geloofswaardig doordat jullie allemaal "iets" hadden meegemaakt en de diepte van wat werd gezegd was tastbaar. Geen droge theorie dus, maar meeleven en helpen waren voelbaar aanwezig. Wat Helene vertelde was kort en krachtig en heel goed gestructureerd zodat ik er geen moeite mee had mijn notities daarna weer door te nemen. De bewuste meditatieve wandeling was voor mij ook een première en ik was verrast hoe het me hielp mijn ideeën op een rijtje te kunnen zetten zonder "denk moeite". Het was lichtgevend en bevrijdend. 
Sinds een aantal jaren loop ik met het idee dat mijn hart een tuin is. De stenen opruimen sprak me met veel kracht aan. Ik zie nu thuis letterlijk hoe mijn eigen "echte" tuin nu weer bloeit nadat ik een aantal onkruid en steentjes had opgeruimd. Daardoor liet God me zien deze laatste dagen hoe het ook in mijn binnenste weer begint op te bloeien. Prachtig ! Wat ben ik Hem dankbaar ! 
Deze dag was dus heel nuttig voor mij. Ik ben al lang actief op weg tot herstel. Dit hier was zeker een mijlpaal. (deelnemer ex-partnerdag juni 2018)

Ik heb deze dag als intensief, bemoedigend en ook helend ervaren. Ik vond het prettig dat ik ervoer dat ik hier mezelf kon zijn, mezelf kon uitspreken en dat er erkenning en herkenning is en geen veroordeling of bagatalisering. Het voelt goed dat je hier in een veilige setting kwijt kan wat er achter jouw deur is gebeurt waar anderen niks van zouden begrijpen die dit niet mee hebben gemaakt en tegelijk ook te heftig is om zomaar met iemand te bespreken. Ik voelde me gesterkt toen ik aan het eind van de middag wegging. (deelnemer ex-partnerdag juni 2018)

Ondanks de situatie waarin ik en mijn kinderen zich bevinden, toch een GOEDE dag met hoopvolle en minder hoopgevende verhalen, maar door gesprekken met elkaar als "lotgenoten "en ervaringen waar anderen doorheen zijn gegaan, toch een dag geweest die ik niet had willen missen. Wat ik meeneem, is dat God voorziet en trouw is door de verhalen van anderen, en daar houd ik me aan vast.(deelnemer ex-partnerdag september 2016)

Het was voor mij een dag van afsluiten en verder gaan...De ontmoeting met en herkenning van de andere vrouwen was waardevol en het deed goed samen te kunnen delen waar je je in je proces bevindt (èn hoe dat voelt) en waar er nog stappen te nemen zijn. (deelnemer ex-partnerdag september 2016)

Het is zo fijn om te praten met vrouwen die ongeveer het zelfde hebben meegemaakt. Je hoeft niets uit te leggen. Er is zoveel herkenning! Ik vond het fijn om elkaar te kunnen bemoedigen.(deelnemer ex-partnerdag september 2016)

Ik vond het een dag vol openheid en warmte. Regelmatig een traan en ook gelachen. Fijn om zo maar een aantal vrouwen te ontmoeten die min of meer hetzelfde doormaken, of hebben doorgemaakt. Een dag vol eerlijkheid en herkenning! Het getuigenis heeft veel indruk gemaakt. Prettig om iemand woorden te horen geven aan een verhaal dat op zo veel punten raakt aan het mijne. Maar ook de openheid en kwetsbaarheid van deze vrouwen! Er ontstond een bepaalde mate van veiligheid waarin (denk ik) iedereen iets heeft kunnen delen van de lastige en pijnlijke stukken in haar leven. Het is fijn om gehoord te worden, om erkenning te vinden. (deelnemer ex-partnerdag september 2016)

Bijzonder, goed, warm, heftig en emotioneel. Herkenning bij elkaar, ook al is ieders verhaal anders. Een oordeel-loos luisterend oor, begripvol. Een stukje echt kunnen begrijpen, zonder helemaal uit te hoeven leggen. (deelnemer ex-partnerdag 2015)

Bijzonder fijn. Zeker het contact met andere vrouwen die gescheiden waren of er nog midden in zaten. Dat brengt toch ook specifieke emoties met zich mee, die je op zo'n dag kunt delen/herkennen. (deelnemer ex-partnerdag 2015)

Ik vond het een hele fijne dag met veel warmte en liefde van de vrouwen die meewerkten aan deze dag. Ik heb veel pijn gezien bij de vrouwen dat is verdrietig. Ik heb ontdekt dat ik nog veel boosheid heb. Er was veel ruimte om je gevoelens en emoties te uiten, dat vond ik erg belangrijk. (deelnemer ex-partnerdag 2013)

Deze dag was voor mij heel goed, omdat ik zelf nog zo aan het begin zit. Het is goed om lotgenoten te zien en hun verhaal te horen. (deelnemer ex-partnerdag 2013)

Het boek 'Gebroken en toch heel' heb ik inmiddels in huis. Ik heb geleerd dat ik mijn boosheid toe mag gaan laten in mijn leven. En het heeft er toe geleid dat ik enorm ben gaan huilen in de thuisgemeente. (deelnemer ex-partnerdag  2013)

Ik vond het fijn dat er zo'n dag was. De thema's sloten goed aan in het proces waar je in zit, met name de ladder waar zit je met je gevoelens en emoties. 's Miiddags de workshop lekker met je gevoel bezig zijn, bij mij zelf merkte ik wel dat ik al aardig op weg ben met verwerking en helen, al ben ik er nog lang niet, maar het begin is er en dat is belangrijk. (deelnemer ex-partnerdag 2013)

Het was een fijne dag en goed om elkaar te ontmoeten. Het verschil was wel een beetje groot. Ik ben al drie jaar geleden weggegaan en al twee jaar gescheiden en andere vrouwen zitten nog midden in de ellende. Ik vond vooral de workshop in de middag heel waardevol. Wat ik 'meenam' van deze dag is dat ik mag doorgaan op de weg die ik ben ingeslagen en nog beter leren om mijn grenzen aan te geven, wat aan de orde kwam in de workshop. (deelnemer ex-partnerdag 2013)

Ex-partnerdagen

Regelmatig organiseren wij een speciale dag voor ex-partners van seksverslaafden. Tijdens deze dag is er volop gelegenheid om andere ex-partners te ontmoeten. Er is een lezing, en een workshop en/of gepreksgroep, een ervaringsverhaal van een ex-partner en tijd om met elkaar in gesprek te gaan. 

De volgende ex-partnerdag: zaterdag 2 juni 2018

De volgende ex-partner dag staat gepland op zaterdag 2 juni.

Voor wie:
Deze dag is bedoeld voor vrouwen die een relatie hebben gehad met een man die porno- of seksverslaafd was en/of overspel pleegde. Of je lang of kort geleden gescheiden bent, of misschien nog middenin de scheiding zit: je bent van harte welkom!

Het thema van deze dag is: 'Stenen opruimen'
Je ligt in scheiding of je bent gescheiden; een beslissing die je zelf niet nam of waar je voor moest kiezen omdat er geen andere weg meer mogelijk was. Na jaren van verwachting, geven en ontvangen, moet jij nu jouw weg vervolgen op de puinhopen van het verleden. Er vallen zekerheden weg, opeens sta je overal alleen voor. De eerste tijd moet er, naast je pijn en verdriet, ook heel veel geregeld worden. Hierdoor kwam of kom je er niet aan toe om aandacht te schenken aan de stenen die op de bodem van je hart bleven liggen. 
Deze dag willen we middels een lezing en workshop over dit thema, met elkaar in gesprek gaan en samen delen. Ontmoeten, herkennen en erkennen, daar gaat het deze dag om. 

Programma

Het programma voor deze dag zal er als volgt uitzien: 

Ochtendprogramma (inloop vanaf 10.00 uur, start programma om 10.30 uur)

 • Inloop
 • Welkom , uitleg van de dag, voorstellen medewerkers
 • Voorstelronde
 • Lezing 'Ruimte in je hart' door psychologe Helene Akkerman (praktijk Ma Shimka in Alphen a/d Rijn) 

Ieder mens loopt schade op in het leven, want we zijn niet volmaakt en we kunnen elkaar veel pijn doen. Veel van die schade en pijn is onzichtbaar. De buitenwereld ziet het niet, maar wij voelen hoe zwaar het is. Het is goed om stil te staan bij alle pijn, die zich als een berg stenen heeft opgestapeld in ons hart. Elke steen staat voor een pijnlijke gebeurtenis of pijnlijke woorden die tegen ons gesproken zijn. Alle stenen bij elkaar maken dat we 'onder een druk' kunnen leven, waarin het moeilijk is om blij te zijn. Gelukkig mogen we grote opruiming houden in ons hart. Waardoor er weer ruimte komt om van het leven te genieten. Daar gaan we aan werken. 

 • Lunchpauze

Middagprogramma:

 • Napraten lezing
 • Schrijvers workshop

In de vorm van een mini wandeling én creatief/ helend schrijven, willen we gaan ontdekken, hoe we de ruwe stenen - die overbleven tijdens en na de scheiding en die zich in en rondom ons hart hebben opgestapeld - langzaam plaats kunnen laten maken voor glanzende edelstenen, zodat we weer gaan “Schitteren.”

 • Pauze
 • Gespreksgroepjes
 • Einde programma (om ca 16.00)

Praktische informatie

 • De ex-partner dag op 2 juni vindt plaats in Veenendaal.
 • De kosten voor deze dag bedragen 25 euro per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, sap en fruit, maar exclusief een lunchpakket). Kun je deze bijdrage niet (geheel) betalen? Neem dan even contact met ons op!
 • Het forum en de website van Kostbaar Vaatwerk hebben een christelijk karakter, maar staan open voor zowel christenen als niet-christenen. Ditzelfde geldt voor deze dagen. Er is ruimte om met elkaar het geloof in Christus te delen (b.v. door gebed aan het begin en einde van de dag en gelegenheid om met ‘nazorgers’ te bidden), maar hieraan meedoen is geen verplichting.

Aanmelden

Aanmelden voor de ex-partnerdag op 2 juni 2018 kan door het aanmeldingsformulier in te vullen. 

Vragen?

 • Heb je vragen over onze ex-partnerdagen? Neem dan contact met ons op.
 • Wil je reacties lezen van deelnemers aan vorige ex-partnerdagen? Kijk dan hier. 
 • Wil je een verslag lezen van de vorige ex-partnerdag? Kijk dan hier.

Ex-partnerdagen

Regelmatig organiseren wij een speciale dag voor ex-partners van seksverslaafden. Tijdens deze dag is er volop gelegenheid om andere ex-partners te ontmoeten. Er is een lezing, en een workshop en/of gepreksgroep, een ervaringsverhaal van een ex-partner en tijd om met elkaar in gesprek te gaan. 

Kijk hier voor een verslag van de ex-partnerdag in november 2019


De volgende ex-partnerdag

De eerstvolgende ex-partnerdag staat gepland op 28 november in Veenendaal.

Voor wie?

Deze dagen zijn bedoeld voor vrouwen die een relatie hebben gehad met een man die porno- of seksverslaafd was en/of overspel pleegde. Of je lang of kort geleden gescheiden bent, of misschien nog middenin de scheiding zit: je bent van harte welkom!

Thema

Informatie over het thema volgt binnenkort. 

Deze ex-partnerdag was een fijne dag in een ontspannen en open sfeer. Ik vond het echt een investering in mezelf om zo met lotgenoten input te krijgen en ervaringen te delen. Je ervaart erkenning voor jouw gevoelens en voelt je even minder eenzaam in dit moeilijke proces. 

Programma:

Ochtendprogramma (inloop vanaf 9.45 uur, start programma om 10.15 uur):

 • Inloop
 • Welkom, uitleg van de dag, voorstellen medewerkers
 • Voorstelronde
 • Lezing
 • Lunchpauze 

Middagprogramma:

 • Napraten lezing
 • Gespreksgroepjes
 • Pauze
 • Gespreksgroepjes afronding
 • Einde programma (om ca 16.00)

Praktische informatie

 • De ex-partner dag vindt plaats in Veenendaal.
 • De kosten voor deze dag bedragen 40 euro per persoon. Dit is inclusief koffie/thee/sap en een eenvoudige lunch. Kun je deze bijdrage niet (geheel) betalen? Neem dan even contact met ons op! (Bij aanmelding na 20 november is de bijdrage 45 euro)
 • Het forum en de website van Kostbaar Vaatwerk hebben een christelijk karakter, maar staan open voor zowel christenen als niet-christenen. Ditzelfde geldt voor deze dagen. Er is ruimte om met elkaar het geloof in Christus te delen (b.v. door gebed aan het begin en einde van de dag en gelegenheid om met ‘nazorgers’ te bidden), maar hieraan meedoen is geen verplichting.

Aanmelden

Aanmelden voor de volgende ex-partnerdag kan via dit aanmeldingsformulier

Ik heb deze dag weer als heel positief ervaren. Het is helend om in een veilige omgeving te kunnen praten over de gevoelens en emoties die je met je meedraagt zeker ook door de herkenning bij elkaar. De erkenning die je elkaar geeft en mag ontvangen is zo belangrijk merk ik. In je dagelijks leven is die er niet echt. 

Vragen?

 • Heb je vragen over onze ex-partnerdagen? Neem dan contact met ons op.
 • Wil je reacties lezen van deelnemers aan vorige ex-partnerdagen? Kijk dan hier. 
 • Wil je een verslag lezen van de vorige ex-partnerdag? Kijk dan hier. 

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter