Reacties deelnemers echtparendagen

"Het mooie vond ik dat de meeste mensen die ik gesproken hebt toch voor hun huwelijk gaan ...en erin geloven dat er een weg van herstel is. "

"Deze dag was voor mij een aanmoediging om me echt toe te wijden aan mijn vrouw en kinderen. "

"Super dat deze dagen bestaan! En dat we handvaten kregen. Het is een verdrietig onderwerp maar fijn dat wij ook hoop kregen. "

Lees meer reacties

Echtparendagen - herstel van je relatie na seksverslaving

Twee keer per jaar organiseren wij een echtparendag voor stellen die samen willen werken aan herstel van hun relatie (na porno- of seksverslaving of ontrouw). De eerstvolgende echtparendag staat gepland op zaterdag 2 juni 2018.

Kijk hier voor een verslag van de echtparendag op 11 november 2017


Volgende echtparendag: 2 juni 2018

De eerstvolgende echtparendag staat gepland op zaterdag 2 juni. Echtparen die voor de eerste keer (*) een echtparendag bezoeken, volgen het programma 'Samen werken aan herstel (van vertrouwen)'.

De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde:

  • De verschillende fasen in relatieherstel
  • Wat kun je zelf doen, als man en vrouw, om het herstel te bevorderen? 
  • Welke belemmeringen zijn er en hoe ga je daarmee om?

Wilbert Weerd (Dichterbij Herstel) zal tijdens een lezing op deze en andere vragen ingaan. Verder is er tijdens echtparendagen gelegenheid om andere echtparen te ontmoeten en met hen in kleine groepjes door te praten over de lezing. Jullie kunnen luisteren naar een ervaringsverhaal van een echtpaar dat zelf door het proces van herstel is gegaan. En er is de mogelijheid voor een kort adviesgesprek met een hulpverlener. Gedurende de dag zijn er momenten waarop je samen met je partner even de tijd kunt nemen om in gesprek te gaan met elkaar.

(*) Voor echtparen die al eerder naar een echtparendag geweest zijn, is er een vervolgprogramma.

Onderstaand filmpje geeft een korte impressie van de lezing tijdens de echtparendag:

 


Programma 2 juni 2018 (onder voorbehoud) 

09.30 uur

10.00 uur 

 

Deur open (koffie/ thee en tijd voor ontmoeting) 

Start ochtendprogramma:

  • opening met gebed en zingen en een korte inleiding
  • ervaringsverhaal van een echtpaar dat door het proces van herstel is gegaan
  • korte voorstelronde in kleine groepjes

Lunch     

13.00 uur 

 

 

17.00 uur

Middagprogramma
  • lezing 'Samen werken aan herstel (van vertrouwen)'  door Wilbert Weerd
  • doorpraten in groepjes aan de hand van o.a. lezing en vragen
  • plenaire afsluiting

 Einde (en gelegenheid om nog even na te praten of voor nazorg/gebed)   

  Overige informatie

Kosten - De kosten voor een echtparendag bedragen 50 (*) euro per stel (dit is inclusief lunch, koffie, thee e.d.). Kun je de bijdrage om financiële redenen niet (geheel) betalen? Neem dan even contact met ons op. (*) Bij aanmelding na 20 mei is de bijdrage 55 euro per stel.

Locatie Deze bijeenkomst vindt plaats in de omgeving van Dordrecht. Het adres ontvang je van ons nadat je je hebt aangemeld voor deze dag.

 

Mogelijkheid advies gesprek met hulpverlener - Tijdens de echtparendag is er voor een beperkt aantal echtparen de mogelijkheid om een adviesgesprek te doen met één van de aanwezige hulpverleners (hiervoor vragen wij een extra bijdrage van 10 euro). Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken.

Christelijk - Het forum en de website van Kostbaar Vaatwerk hebben een christelijk karakter, maar staan open voor zowel christenen als niet-christenen. Ditzelfde geldt voor de echtparendagen. Er is ruimte om met elkaar het geloof in Christus te delen (b.v. door zingen en gebed aan het begin en einde van de dag en gelegenheid om met ‘nazorgers’ te bidden), maar hieraan meedoen is geen verplichting.

 

Aanmelden echtparendag 2 juni 2018

Aanmelden voor deze dag kan door het aanmeldingsformulier in te vullen. Heb je vragen? Of wil je weten of een echtparendag helpend voor je kan zijn? Stuur ons een mail of maak een belafspraak.

 

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter