Reacties deelnemers echtparendagen

"Het mooie vond ik dat de meeste mensen die ik gesproken hebt toch voor hun huwelijk gaan ...en erin geloven dat er een weg van herstel is. "

"Deze dag was voor mij een aanmoediging om me echt toe te wijden aan mijn vrouw en kinderen. "

"Super dat deze dagen bestaan! En dat we handvaten kregen. Het is een verdrietig onderwerp maar fijn dat wij ook hoop kregen. "

Lees meer reacties

Echtparendagen - herstel van je relatie na seksverslaving

Twee keer per jaar organiseren wij een echtparendag voor stellen die samen willen werken aan herstel van hun relatie (na porno- of seksverslaving of ontrouw). De eerstvolgende echtparendag staat gepland op zaterdag 22 juni 2019.

Kijk hier voor een verslag van de echtparendag op 17 november 2018


Terugblik: echtparendag november 2018

Onze laatste echtparendag was op 17 november 2018. 2 deelnemers vertelden daarover: 

In het begin van de dag was ik heel emotioneel, maar ik was blij dat mijn man mee was. Ik was zo bang om naar de echtparendag te komen en onze pijn bloot te geven, maar het deed zo goed. De gesprekken waren heel concreet. Ik heb hoop gekregen. Het was heerlijk om naar de mensen kijken die het hebben overwonnen. Zij waren onze hoop. (vrouw)

Wat voor mij heel erg fijn is, is dat het een dag is met een mix van herkenning, face your pain, genade, aanbidding, hoop, vergeving, vragen en antwoorden. We gaan altijd weer opgebouwd weer naar huis. (man)

Kijk hier voor een verslag én reacties van andere deelnemers over deze dag. 

Volgende echtparendag: zaterdag 18 mei 2019

De volgende echtparendag wordt gehouden op 18 mei in Alblasserdam. Echtparen die voor de eerste keer (*) een echtparendag bezoeken, volgen het programma 'Samen werken aan herstel (van vertrouwen)'. De volgende onderwerpen en vragen komen daarbij aan de orde:

  • De verschillende fasen in relatieherstel
  • De voorwaarden voor relatieherstel
  • Wat kun je zelf doen, als man en vrouw, om het herstel te bevorderen? 
  • Welke belemmeringen zijn er en hoe ga je daarmee om?
  • Hoe kan het vertrouwen weer groeien?

Een ervaren hulpvrlener zal tijdens een lezing hier dieper op ingaan. Verder is er tijdens echtparendagen gelegenheid om andere echtparen te ontmoeten en met hen in kleine groepjes door te praten over de lezing. Jullie kunnen luisteren naar een ervaringsverhaal van een echtpaar dat zelf door het proces van herstel is gegaan. En er is de mogelijheid voor een kort adviesgesprek met een hulpverlener. Gedurende de dag zijn er momenten waarop je samen met je partner even de tijd kunt nemen om in gesprek te gaan met elkaar. 

Onderstaand filmpje geeft een korte impressie van de lezing tijdens de echtparendag:

 

(*) Stellen die al eerder hebben deelgenomen aan een echtparendag kunnen kiezen voor een vervolgprogramma. 

Overige informatie

Kosten - De kosten voor deze echtparendag bedraagt tussen 50 en 70 euro.  

Christelijk - Echtparendagen hebben een christelijk karakter, maar staan open voor zowel christenen als niet-christenen. Er is ruimte om met elkaar het geloof in Christus te delen (b.v. door zingen en gebed aan het begin en einde van de dag en gelegenheid om met ‘nazorgers’ te bidden), maar hieraan meedoen is geen verplichting.

Aanmelden echtparendag 18 mei 2019

Aanmelden voor deze dag kan vanaf februari 2019. Wil je alvast een plek reserveren? Heb je vragen? Of wil je weten of zo'n dag helpend voor jullie kan zijn? Stuur ons een mail of maak een belafspraak. 

 

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter