Op de hoogte blijven?

Afbeelding vrouw die koffie drinkt

Afscheid van 'Sarah'

Het is inmiddels alweer 8 jaar geleden dat ik, samen met twee andere vrouwen, de eerste stappen zette met Kostbaar Vaatwerk. We begonnen met een website waarop we wat artikelen en onze ervaringsverhalen plaatsten.

Alles publiceerden we onder een anonieme naam. Onze eigen pijn was immers nog vers, we wisten niet hoe mensen zouden reageren op een website als deze, wat onze omgeving er van zou vinden en hoe het voor onze kinderen zou zijn.

Ik had de naam 'Sarah' bedacht. En die naam voelde steeds vertrouwder naarmate Kostbaar Vaatwerk groeide. Ik ontdekte dat de naam verbonden is aan een prachtig vers in de Bijbel. In 1 Petrus 3 staat dat wij 'dochters van Sara' zijn als we het goede doen en ons geen angst laten aanjagen. En is dat niet waar partners van (ex-)seksverslaafden vaak naar op zoek zijn: Wat is het goede om te doen in de ingewikkelde situatie waar ik in zit? En hoe zorg ik ervoor dat ik me niet door mijn angst laat regeren?

Inmiddels is Kostbaar Vaatwerk steeds verder gegroeid. We zijn officieel een stichting geworden en organiseren ontmoetingsdag, echtparendagen, trainingen en regionale groepen. Tijdens deze activiteiten ben ik aanwezig met mijn echte naam en inmiddels staat er zelfs een video on-line van een inleiding die ik ooit gaf.

De tijd is aangebroken - bedachten we - om gewoon mijn eigen naam te gaan gebruiken bij al het werk dat ik voor Kostbaar Vaatwerk mag doen. En dat betekent dat ik afscheid ga nemen van de naam 'Sarah'.

Zal ik mijzelf gelijk dan maar even voorstellen? 
Hallo allemaal, mijn naam is Anita.

Anita

Wil je op dit blog reageren? Dat kan. Klik hier voor het reactieformulier.


Reacties: 

11 juni 2016 - van Christa

Ik vind je een gideon 
Liefs, Christa

10 juni 2016 - van Bea

ik wil alleen maar zeggen dat ik het geweldig vind wat je allemaal gedaan hebt.
Je mag zeker trots zijn op je zelf en daardoor je eigen naam gebruiken.
Hartelijker groetjes van Bea.

9 juni 2016 - van anoniem

dapper!!!!!

9 juni 2016 - van Ellen

Lieve Anita,
Je had het al een aantal keren laten vallen .. dus het was voor mij geen verrassing. 
Ik ben zoooooooooooooo trots op je! 
Heel veel liefs,
Ellen

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter